Κ. Βήτα & Στέρεο Νόβα: Live

Με τρεμάμενο χέρι ακόμα από τα απίστευτα γεγονότα των τελευταίων ημερών συμπληρώνω τις τελευταίες αράδες σε ένα report, που είχα υποσχεθεί την προηγούμενη εβδομάδα. Η εβδομάδα λοιπόν που διανύσαμε ανήκε δικαιωματικά στον Κ. Βήτα και στους Στέρεο Νόβα.

 

Κ. Βήτα, 3/12/2008 Club 22

pc030179

αρχή έγινε την προηγούμενη Τετάρτη, σε ένα σχεδόν κατάμεστο Club 22 όπου με τις προσκλήσεις ανά χείρας είχα την τύχη να παραστώ. Ακουστικό εξ’ αρχής το live, επικεντρώθηκε μόνο στις προσωπικές δουλειές του Κ. Βήτα και κυρίως στο album Άγρια Χλόη. Άλλες φορές με κιθάρα και άλλες με πιάνο για σχεδόν μια ώρα μας ταξίδεψε στα ονειρικά του ηχοτοπία, ενώ το συνθεσάιζερ σε δύο τραγούδια θύμισε στουντιακό ήχο. Τα ακουστικά όργανα, έδωσαν ένα άλλο τόνο στις συνθέσεις, όπου κυριαρχούν οι ηλεκτρονικοί ήχοι και συντέλεσαν στη μοναδικότητα του live. Η μόνη παραφωνία, η πολύ ζέστη που υπήρχε στο πρώτο μισάωρο, που άρχισε να γίνεται ανεκτή όταν φιλοτιμήθηκαν οι ιδιοκτήτες του club να ανοίξουν τον εξαερισμό.

Στέρεο Νοβα, 5/12/2008 Παλιές Εγκαταστάσεις Μπήτρου

pc060195 

Η επανένωση των πρωτοποριακών Στέρεο Νόβα για ένα και μοναδικό live, στα πλαίσια του εορτασμού των τριών χρόνων της freepress LIFO, αποτελούσε από μόνη της μια σπουδαία είδηση. Το βράδυ λοιπόν της Παρασκευής ξεκινώντας για το συναυλιακό χώρο κάπου στην Πέτρου Ράλλη (στο ύψος της Λ. Κηφισού) δεν φανταζόμουν ότι ο αρχικός μας ενθουσιασμός θα έβγαινε ξινός. Και εξηγούμε. Για μεγάλη μας ατυχία εκείνο το βράδυ όλη η Πέτρου Ράλλη ήταν κλειστή, εξαιτίας διαδήλωσης μεταναστών. Αποτέλεσμα: Όλη η κάθοδος της Πειραιώς να είναι τρελά πηγμένη και η μόνη λύση να είναι ο ποδαρόδρομος, που κράτησε παραπάνω από μια ώρα. Όπως φυσικά καταλαβαίνει κανείς μια τέτοια ταλαιπωρία μπορεί να διαλύσει την οποιαδήποτε καλή διάθεση, αλλά ευτυχώς ότι ακούσαμε, (γιατί οπτική επαφή ήταν αδύνατο να υπάρχει) ήταν αρκετά ικανοποιητικό. Για του λόγου το αληθές η φωτογραφία μαρτυρεί την θέση μας… Κάπου εκεί στο βάθος ήταν οι Στέρεο Νόβα. Αλλά για να πάρετε μια γεύση τι έγινε εκείνη τη βραδιά παραπέμπω στο video του M. Hulot.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s