Συνέντευξη: DaD

Επισήμως συστήθηκαν στον εκτός Γαλλίας κόσμο στις 25 Ιανουαρίου, ημέρα διάθεσης στο διαδίκτυο του digital EP τους “Push”. Όσοι όμως τους έχουν δει live στο Παρίσι, έχουν φροντίσει από νωρίτερα να διαδώσουν τη φήμη ενός σχήματος που είναι απολαυστικό και μοναδικό στις εμφανίσεις του! Στη χώρα τους οι DaD απολαμβάνουν ήδη τη «φιλοξενία» σε σημαντικά εναλλακτικά στέκια και το talk of the town της μουσικής κοινότητας (selection of the month στο Virgin και κριτικές στα Vibration και Lylo μεταξύ άλλων). Η πρώτη μετάδοση τραγουδιού τους από ελληνικό ραδιόφωνο προφανώς ήταν αυτή στην εκπομπή του Θωμά Χρίσταινα στο Mind Radio, η οποία αποτέλεσε και αφορμή για την παρακάτω συνέντευξη του τελευταίου με τον Adrien Daoud, σαξοφωνίστα αλλά και κιμπορντίστα των DaD:

Πότε σχηματίστηκαν οι DaD;

Λοιπόν… οι DaD σχηματίστηκαν ως τρίο το καλοκαίρι του 2008 και αργότερα προσθέσαμε ένα τέταρτο μέλος για φωνητικά.

Πώς θα περιέγραφες το είδος της μουσικής σας; Θεωρείστε μέρος μιας συγκεκριμένης νέας σκηνής στο Παρίσι ή στη Γαλλία γενικότερα;

Θα περιέγραφα τη μουσική μας ως ανεξάρτητη… στο χώρο του “indie rock” αλλά όχι ακριβώς. Έχουμε πολλές επιρροές από άλλα είδη, αλλά προσδοκούμε ότι στο μέλλον θα θεωρούμαστε πολύ περισσότερο “indie” παρά οτιδήποτε άλλο. Προσπαθήσαμε να βρούμε ένα συνοπτικό όνομα για τη μουσική μας, αλλά δεν το πετύχαμε. Γενικά, αυτό που λέω σε όσους με ρωτούν είναι ότι παίζουμε μουσική που ακούγεται εύκολα αλλά παίζεται δύσκολα.
Υποθέτω ότι δεν είμαστε μέρος κάποιας σκηνής συγκεκριμένα… όχι απόλυτα… Δε γνωρίζω άλλες μπάντες στο Παρίσι που να παίζουν κάτι παρόμοιο με μας… θα θέλαμε να βρούμε μερικές.

Διάβασα στο bio σας για τις εναλλαγές στα όργανα εν μέσω των τραγουδιών. Προφανώς είναι κάτι που το διασκεδάζετε, πέρα από τη λειτουργικότητά του! Πώς προέκυψε;

Ναι όντως το διασκεδάζουμε – Είναι απολαυστικό. Ήταν κάτι που προέκυψε αναγκαστικά, επειδή θέλαμε να προσθέτουμε νέους ήχους και όργανα στη μπάντα χωρίς να προσθέτουμε νέα μέλη. Σε πολλές άλλες μπάντες γίνεται κάτι αντίστοιχο, αλλά εμείς του δίνουμε ένα συγκεκριμένο γύρισμα που το κάνει δικό μας. Είναι ένα σημαντικό μέρος για το κοινό μας στα live, και κάνει τις συναυλίες περισσότερο αμφίδρομες και ενδιαφέρουσες και για μας.

Σχεδιάζετε να κάνετε εμφανίσεις εκτός Γαλλίας; Υποθέτω η Ελλάδα δεν είναι στο πρόγραμμα ακόμα!

Θα θέλαμε να έρθουμε στην Ελλάδα… δεν είναι στα σχέδια προς το παρόν αλλά σίγουρα είμαστε ανοιχτοί σ’ αυτή την πιθανότητα. Γενικά δεν υπάρχουν πολλά σχέδια για show εκτός Γαλλίας, αλλά δεν είμαστε πολύ μακριά από το να «βάλουμε μπρος τη μηχανή». Σαφώς, ο σκοπός της μπάντας είναι να ταξιδεύει και να περιοδεύει, επομένως εννοείται ότι στο άμεσο μέλλον θα ανακοινώσουμε κάποια περιοδεία στο εξωτερικό. Ελπίζω ότι η Ελλάδα θα είναι στο πλάνο τότε.

Εκτός από τη digital μορφή, θα κυκλοφορήσει και σε φυσική version το EP σας? Να περιμένουμε και album σύντομα;

Όχι δε θα υπάρξει φυσική version του EP. Το “Push” έγινε με τη λογική του αναγνωριστικού για το συγκρότημα – για να γνωρίσει ο κόσμος τον ήχο μας χωρίς πολλά έξοδα. Άρα θα παραμείνει ένα download EP.
Δουλεύουμε ήδη πάνω στο νέο album και ελπίζουμε ότι θα ηχογραφηθεί μέσα στην άνοιξη. Υπάρχει ακόμα πολλή δουλειά που πρέπει να γίνει, αλλά είμαστε όλοι πολύ ενθουσιασμένοι με το τι θα σημαίνει για τη μπάντα το να προχωρήσει μπροστά. Η επόμενη κυκλοφορία θα είναι ένα full-length album και οπωσδήποτε θα βγει σε φυσική μορφή: CD και ελπίζουμε βινύλιο επίσης.

Κάποιοι καλοί δίσκοι ή συγκροτήματα που σας άρεσαν τελευταία;

Υπάρχει μια κοινή πλατφόρμα στα ακούσματα μας, οπότε μπορώ να πω ότι κάποια συγκεκριμένα σχήματα αρέσουν σε όλους μας. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή οι Deerhoof είναι αρκετά δημοφιλείς στους DaD. Γενικά είμαστε όλοι μεγάλοι θαυμαστές του Sufjan Stevens και των Gang of Four, και φυσικά είναι πάντοτε συναρπαστικό όταν υπάρχει ένα νέο album των Radiohead για να ακούσουμε!

Links για info και μουσική των DaD:

Για να ακούσετε τους DaD : www.noomiz.com/dadmusik
Για να αγοράσετε το EP : www.dadmusik.bandcamp.com
Fan page στο facebook : www.facebook.com/pages/DaD/127080857351323

Η συνέντευξη δημοσιεύτηκε επίσης στο mindradio.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.