Εντυπώσεις από τη 2η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας (28-31 Αυγούστου 2014)

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Στα τέλη Αυγούστου στο Πάρκο του Πολύκεντρου στα Γιαννιτσά, πραγματοποιήθηκε η 2η Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας και το human traFFFic παραβρέθηκε στους προσεγμένους και πολύ φιλόξενους χώρους του και σας μεταφέρει τις εντυπώσεις του.

Ο χώρος της έκθεσης

Ο χώρος της έκθεσης

Η γιορτή στήθηκε στο κέντρο της πόλης των Γιαννιτσών σε ένα ταιριαστό με την όλη διοργάνωση δασόφυτο παρκάκι, που ευνοούσε το ούτως άλλως οικογενειακό κλίμα της έκθεσης. Σε αυτή συμμετείχαν παραγωγοί διαφόρων προϊόντων με βάση τον οικολογικό και βιολογικό τρόπο παραγωγής τους και με πρώτες ύλες αγνά και παραδοσιακά προϊόντα καθώς και διάφοροι χειροτέχνες. Δοκιμάσαμε πολύς καλής ποιότητας βότανα, παστέλια, μέλια, οικολογική μαναβική και θαυμάσαμε ωραιότατα κεραμικά σκεύη και χειροποίητα μουσικά όργανα.

Οι πάγκοι των παραγωγών

Οι πάγκοι των παραγωγών

Σημαντικό κομμάτι αποτέλεσαν οι ομιλίες και διάφορα σεμινάρια, όπως πώς να φτιάχνει κανείς φυσικά απορρυπαντικά, σαπούνι, γιαούρτι και τυρί. Κεντρική θέση στην έκθεση είχε η ομιλία για τα μεταλλεία που πρόκειται να γίνουν στο Πάϊκο ενώ ταυτόχρονα καθ’ όλη τη διάρκεια της ομιλίας υπήρχε ενημέρωση και συγκέντρωση υπογραφών ενάντια στα μεταλλεία σε Πάϊκο και Κρούσια, που άγιξε το νούμερο των τετρακοσίων υπογραφών.

Συγκέντρωση υπογραφών έναντια στα μεταλλεία

Συγκέντρωση υπογραφών έναντια στα μεταλλεία

Ομιλία στα πλαίσια της έκθεσης

Ομιλία στα πλαίσια της έκθεσης

Η συμμετοχή του κόσμου ήταν σχετικά ικανοποιητική, αν και θα μπορούσε να ήταν και ακόμα μεγαλύτερη αν δεν ήταν τόσο ασφυκτικά γεμάτες οι παρακείμενες καφετέριες. Ελπιδοφόρο το πέρασμα της νεολαίας της περιοχής, ενώ και τα πολλά παιδιά που αγκάλιασαν τις εκδηλώσεις της Κυριακής ήταν ένα άκρως ενθαρυντικό γεγονός.
Και του χρόνου!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.