Καλή επιστροφή στο διάστημα David Bowie!

Την Κυριακή μου εξηγούσε ένας φίλος ηλεκτρολόγος πώς λειτουργεί το ρελέ σε έναν ηλεκτρολογικό πίνακα και πόσο χρήσιμος είναι ο ρόλος του: μας προστατεύει από ηλεκτροπληξία σε περίπτωση βραχυκυκλώματος κλπ…

Το επόμενο πρωί ξύπνησα και έμαθα ότι ο David Bowie δεν βρίσκεται πια ανάμεσά μας! Αφού πέρασα μια ολόκληρη μέρα διαβάζοντας παντού το όνομά του και ξανακούγοντας αρκετά από τα αγαπημένα τραγούδια του, συνειδητοποίησα ότι ο Bowie υπήρξε κάτι αντίστοιχο του ρελέ για τον κόσμο της μουσικής! Ήταν μοναδικός και αναντικατάστατος. Ήταν πάντα παρών και «ετοιμοπόλεμος»! Λειτουργούσε σαν δίχτυ ασφαλείας για τους υπόλοιπους μουσικούς. Το ανήσυχο και αεικίνητο πνεύμα του δημιουργούσε συνεχώς ανανεώσεις και νέες τάσεις στον ήχο του και κατ’επέκταση στον ήχο μιας ολόκληρης γενιάς και μιας ολόκληρης εποχής! Όταν ξεπηδούσε κάποιο νέο είδος μουσικής, ο Ziggy Stardust θα το αγκάλιαζε και θα έδειχνε στους φορείς του τον σωστό τρόπο να το συνεχίσουν, αφού κάθε φορά που πειραματιζόταν με νέους ήχους έβαζε αυτό που για τον ίδιο ήταν αυτονόητο: ψυχή!

Αυτή η ψυχή του David Bowie από χθες λοιπόν αποχωρίστηκε το σώμα του και πλέον έχει μετασχηματιστεί σε ένα Blackstar κάπου εκεί ψηλά, αφήνοντάς μας με την ελπίδα ότι ίσως – δεδομένου ότι κανείς δεν είναι σίγουρος για το αν αυτή η ύπαρξη γεννήθηκε ή έπεσε στη γη από το διάστημα – ο τίτλος του τελευταίου του single επαληθευθεί!! 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s