Rewind: Οι Smashing Pumpkins στον Λυκαβηττό!

Smashing-Pumpkins

Δυστυχώς στη χώρα μας σπάνια έχουμε την ευκαιρία να βλέπουμε ζωντανά ένα συγκρότημα την περίοδο που είναι «στα πάνω του». Μία από τις φορές που συνέβη κάτι τέτοιο ήταν το 1998, με την εμφάνιση των Smashing Pumpkins στο θέατρο του Λυκαβηττού.  Ήταν εποχή που το σχήμα μεσουρανούσε και ο,τι είχε κυκλοφορήσει το 4ο τους album, «Adore».

Τυχεροί μες στην ατυχία μας όμως, δεν επρόκειτο να απολαύσουμε όλα τα αγαπημένα μας τραγούδια διότι είχαν αποφασίσει ότι στην συγκεκριμένη περιοδεία θα έπαιζαν υλικό μόνο από τους τελευταίους 2 δίσκους και τίποτα παλιότερο. Φυσικά αυτό ίσχυε για όλους τους σταθμούς της περιοδείας, άσχετα από το αν επισκέπτονταν κάποια χώρα (όπως εμάς) για πρώτη φορά!

Καθώς κυλούσε το live, ο Corgan κατάλαβε (λογικό) ότι διψούσαμε για ύμνους από το «Siamese Dream»! Κάποια στιγμή λοιπόν ξεκίνησε να παίζει στην κιθάρα την εισαγωγή του Cherub Rock! Όπως ήταν αναμενόμενο το ελληνικό κοινό άρχισε να παραληρεί και για μια στιγμή πιστέψαμε ότι θα γινόταν η εξαίρεση! Δυστυχώς όμως μείναμε με το ριφάκι της εισαγωγής…

Σχεδόν 18 χρόνια μετά, το συγκεκριμένο τραγούδι παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα συναυλιακά απωθημένα μας, διότι φυσικά οι Pumpkins δεν ξαναήρθαν ποτέ στα μέρη μας για live…

Δείτε εδώ το setlist εκείνης της βραδιάς.

2 responses to “Rewind: Οι Smashing Pumpkins στον Λυκαβηττό!

Σχολιάστε

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.