Γιάννης Πάσχος – Οι Μαγικές Ιστορίες του Δόν Ντομίνγκο

Ο Δον Ντομίνγκο, δεν είναι λατινοαμερικάνος, αλλά από τα Ιωάννινα και ονομάζεται Δήμος. Είναι, ένα από τα πολλά παρατσούκλια που του έχουν δώσει και αυτό που κάνει με μεγάλη μαεστρία είναι να αφηγείται μαγικές ιστορίες για την καταγωγή του και όχι μόνο. Όταν εξαφανίζεται αφήνει κληρονομία 21 περίεργες, παράξενες, μαγικές και ιδιαίτερα σαγηνευτικές ιστορίες.
Ιστορίες όπου τα όρια της λογικής παραμερίζονται, η ορθότητα ανατρέπεται και συναντιέται με την φαντασία και το παράλογο φλερτάρει με τον υπερρεαλισμό. Ιστορίες για ανθρώπους που πλάθουν ρούχα από τσιμέντο και ανθρώπινα συναισθήματα, που δεν ακούν τα λόγια, αλλά τα βλέπουν και ενίοτε κολυμπάνε σε αυτά, που λειτουργούν ως ανιχνευτές συναισθημάτων. Ιστορίες, όπου μια κοπέλα γίνεται βασίλισσα της θλίψης και μόνο το ροζ σκυλάκι του Τζέφ Κούνς μπορεί να την λυτρώσει. Διηγήσεις μιας εκδρομής στον ποταμό των προσδοκιών όπου ευδοκιμούν ανθρώπινα κεφάλια και μιας φανταστικής συνάντησης με τον Μίλτο Σαχτούρη στις κορυφές τις Πίνδου για μια παρτίδα σκάκι.
Το βιβλίο του Γιάννη Πάσχου είναι ένα πολύ φιλόδοξο, και μπορώ να πω μετά την ανάγνωση του απόλυτα επιτυχημένο λογοτεχνικό εγχείρημα. Οι ιστορίες του ξεπερνάνε τα συνήθη λογοτεχνικά τετριμμένα και πραγματικά καλούν τον αναγνώστη σε μια ανεπανάληπτη λογοτεχνική εμπειρία. Πραγματικά μια συλλογή διηγημάτων, όπου φαίνεται ότι έχει δουλευτεί αρκετά και θα ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό αναγνώστη.
Αξίζει να αφεθείτε χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό στις Οι Μαγικές Ιστορίες του Δόν Ντομίνγκο και είμαι σίγουρος ότι δεν θα αρκεστείτε μόνο σε μια ανάγνωση.

Εκδόσεις: Περισπωμένη, 2017

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.